Karadeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Giresun, tarihi ve doğal güzellikleriyle herkesi büyülemeye devam ediyor. Burada hem yeşilin hem de mavinin tüm tonlarını bulabilirsiniz. Giresun’da tatil yapmak isteyenler hem tarihi yerleri gezebilir hem de Karadeniz mutfağının lezzetlerini deneyimleyebilirler. İşte Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Giresun’un keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri…

GİRESUN'DA NELER YAPILIR?

Mavi Göl: Kuzulan Tabiat Parkı'nın içerisinde yer alan Mavi Göl, 3 farklı gölün birleşiminden oluşan doğal bir güzelliktir. Burası yaz aylarında turkuaz renkli sularıyla dikkat çekmektedir.

Dereli Kuzalan-Göksu Travertenleri: Denizli'de olduğu düşünülen travertenler aslında Giresun'un Dereli ilçesine aittir. Bu beyaz taşlar doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Sis Dağı Yaylası: 2182 metre yüksekliğiyle Giresun ve Trabzon illeri sınırları içerisinde bulunan bu yayla, yılın büyük bir kısmı karla kaplıdır.

Espiye Yedi Değirmenli Mağarası: 207 metre uzunluğundaki bu mağara, Giresun’un kilisesini merkezi ile birlikte bulunmaktadır.

Gölyanı Obası Yaylası: Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır Köyü sınırları içerisinde bulunan bu yayla, doğa severleri kendine çekmektedir.

GİRESUN'DA NE YEYİP İÇİLİR?

Giresun’a gidenler bu lezzetleri tatmadan geri dönmemelidir. Bu bölgede mutlaka denemeniz gereken lezzetler şunlardır:

  • Tel Kadayıf
  • Pezik
  • Görele Pidesi
  • Hamsi Böreği
  • Yağlaş