Dünya genelinde insan sağlığına zarar veren ürünlerin marketlerden toplanmasına bir yenisi daha eklendi. Gelinen son bilgilere göre, Türkiye ve 100'den fazla ülkede satışta bulunan ünlü çikolata markası Ritter Sport'a ait bir sütlü çikolata, ağız ve boğazda tehlikeli yaralanmalara veya iç yaralanmalara neden olabilecek plastik parçalar içerdiği gerekçesiyle Almanya'daki tüm marketlerden geri çağrılıyor.

1912 yılında kurulan ve binlerce çalışanı bulunan şirket, konuyla ilgili olarak Ritter Sport Dolgulu Sütlü Çikolata ürününün asla tüketilmemesi gerektiğini vurguladı ve müşterilerden bu ürünü satın aldıkları satıcılara iade etmelerini talep etti.

Plastik parçaların tespit edildiği ürünlerin son kullanma tarihlerinin 3 Şubat 2025 olduğu ve bu ürünlerin üç farklı partiye ait olduğu bildirildi.

Etkilenen ürünler hakkında detaylı bilgiler ise şu şekilde:

Ürün Kodu: Ritter Sport Dolgulu Sütlü Çikolata

Tür: Yoğurt

İçerik: 100g

Parti Numaraları: H3P1 0304, H3P2 0304, H3P4 0304

TÜRKİYE'DE KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR

Ritter Sport, 1912 yılında Alfred Eugen Ritter ve Clara Ritter tarafından Almanya'nın Stuttgart şehrinde kuruldu. Bugün, Türkiye dahil olmak üzere 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket, binlerce çalışanıyla hizmet vermektedir.