Bisiklet yaka erkek kazakları son yıllarda popülerliğini artırmış ve birçok erkeğin gardırobunda yerini almıştır. Bu tarz kazaklar, sportif ve şık bir görünüm sunarken aynı zamanda rahatlığı da beraberinde getirir. Eğer siz de bu tarz kazaklardan birini kendiniz için örmek istiyorsanız, işte size bisiklet yaka erkek kazak tarifi.

Malzemeler:

- 500 gram erkek kazaklık yün
- 4 mm şiş
- 3 mm şiş
- Dikiş iğnesi
- Makas
- Örgü ipi

Yapılışı:

1. İlk olarak, kazak için uygun olan yünü seçin. Yumuşak ve kalın bir yün tercih etmeniz, kazakta daha iyi bir doku ve sıcaklık sağlayacaktır.

2. Kazak modelinizi belirleyin. Bisiklet yaka kazaklar genellikle düz örülen bir modeldir. İstediğiniz renk ve desende yünü seçtikten sonra, kazak ölçülerinizi alın.

3. Örgüye başlamadan önce, kazak ölçülerinize uygun bir örnek modeli seçin. Düz örme, haraşo örme veya lastik örme gibi farklı örneklerle kazak modelinizi belirleyebilirsiniz.

4. Örgüye başlamak için, kazak ön ve arka parçalarını ayrı ayrı örmeye başlayın. İlk olarak, ön parçayı örmek için yaka kısmından başlayın. Yaka kısmını istediğiniz genişlikte ördükten sonra, omuz kısmına kadar düz örerek devam edin.

5. Omuz kısmına geldiğinizde, omuz kesimleri için ilmekleri ikiye ayırarak her iki taraftan da ayrı ayrı örmeye devam edin. Bu şekilde ön ve arka parçaları ayrı ayrı örerek omuz kısmını tamamlayın.

6. Daha sonra, kolları örmeye başlayın. Kol kısmını istediğiniz uzunlukta ördükten sonra, omuz kısmına dikerek kazak ön ve arka parçalarını birleştirin.

7. Son olarak, yaka kısmını örün. Bisiklet yaka kazaklarda genellikle düz örme veya lastik örme kullanılır. Yaka kısmını istediğiniz genişlikte ördükten sonra, ilmekleri kapatın ve dikiş iğnesi ile kazak parçalarını birleştirin.

8. Kazak modelinizi tamamladıktan sonra, makas ile düzgün bir şekilde kenarları kesin ve iplik uçlarını düzgünce keserek kazak modelinizi tamamlayın.

Bu tarif ile, kendinize veya sevdiklerinize bisiklet yaka erkek kazak örebilirsiniz. Örgüye yeni başlayanlar için kolay bir model olan bisiklet yaka kazaklar, hem örnek seçenekleri hem de rahat kullanımı ile oldukça tercih edilen bir modeldir. Umarım bu tarif ile siz de şık ve rahat bir kazak örebilirsiniz.