Geçen ay, milyonlarca emeklinin maaşı kesinleşti. Son yapılan zamla en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesine yükseldi, fakat emekliler bu rakamdan memnun görünmüyor. Bu yüzden milyonlarca emekli yeni bir zam talep etti ve beklemeye geçti. Muhalefetten de emekli aylıklarının en düşük asgari ücret seviyesine çıkarılması fikri destekleniyor.

SEÇİM SONRASI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son açıklamasında "milletimizden sabır istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu konuşmanın ardından bazı gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yeni bir zam yapacağına dair işaretler vermeye başladı. Şimdi de Cem Küçük emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

AK PARTİ OYLARINDA DÜŞÜŞ OLABİLİR

Gazeteci Cem Küçük, emekli maaşları konusunda Habertürk ekranlarında şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan da dedi, ‘Bu kadar verirsek askerin, polisin, sağlık çalışanının maaşını ödeyemeyiz’ dedi. Bence Temmuz ayında yapılacak bir şey bu! Yani enflasyon artı bir miktar seyyanen zam seçim sonrası olur şu an olmaz ya da 2025’in başında olur.

AK Parti emekliler işini götüremedi, yönetemedi. Bunun için Sayın Erdoğan da ‘adaleti sağlayamadık’ dedi. Bakın bu çok önemlidir. Cumhurbaşkanı zaten bu konularda görür bunları yani. Anadolu'da dediğim gibi bakın geçen sene 7 bin 500 lira zam 2023 Ocak'ta kötü değildi. Çok yüksekti filan demiyorum ama kötü değildi ve insanlar şikayet etmedi.”

ABDÜLKADİR SELVİ: “BİR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU”

Abdülkadir Selvi ise A Haber’e yaptığı bir açıklamada, "Emeklilere artışlar da her zaman enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı, tabandaki kademeler yükseltildi ama geldiğimiz noktada özellikle çalışanlardan ziyade emeklilerde bir mağduriyet söz konusu ve bu mağduriyet devam ediyor. Cumhurbaşkanı da inanın ki benim de tanıdığım kadarıyla bunun ıstırabını, acısını en az emekliler kadar içinde hisseden birisi” ifadelerine yer verdi.

“MUTLAKA EMEKLİLERİ RAHATLATACAK BİR DÜZENLEME YAPAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zam konusunu gündemine aldığını ifade eden Selvi, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

“Ekonomi gerçekten bir toparlanma sürecine girdi, risk primleri düşüyor, Türkiye'nin kredi görünümü düzeliyor. Emeklilerimiz şunu diyecekler; 'Risk priminin düşmesinin, Türkiye'nin kredi görünümünün düzelmesinin benim aldığım maaşla ne ilgisi var?' Türkiye ile ilgisi var ama bunun mutlaka emeklilere bir yansıması olması lazım. Ben Cumhurbaşkanının bunu gündemine aldığını görüyorum. Erdoğan bunu gündemine aldıysa mutlaka emeklilerimiz rahatlatacak bir düzenleme yapar. Ben emekliler konusunun artık cumhurbaşkanının öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu görüyorum. Zamanlama ve şeklini bilmiyorum ama mutlaka emeklileri rahatlatacak bir dokunma, bir düzenleme yapacaktır."

Kaynak : Karar