Mart ayının başlarından itibaren, belediye çalışanlarının ücret artışları ile ilgili haberler, gündemin üst sıralarını işgal etmeye devam ediyor. Bu bağlamda, 11 Mart tarihi itibarıyla belediyelerin resmi web siteleri ve sosyal medya platformları aracılığıyla yapılan maaş artışları ve toplu iş sözleşmelerine ilişkin duyurular üzerine araştırmalar sürdürülüyor. Belediye idareleri ile sendikalar arasındaki müzakereler sonucunda, belediye çalışanlarının ücretlerindeki artışlar ve sosyal haklarda yapılan iyileştirmeleri içeren toplu iş sözleşmeleri ve ilave anlaşmalar imzalandıkça ardı ardına bildirimler gerçekleştiriliyor.

Belediye Personeli Maaş Zammı Mart 2024

Mart ayının yarılarına geldiğimizde, belediye çalışanlarının maaş artışlarına ilişkin yeni duyurular yapılırken, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu da maaş artışı hakkında sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak bilgi verdi. Evli ve iki çocuk sahibi bir işçinin, yemek ve yakıt giderleri de hesaba katıldığında, temmuz ayı itibarıyla 14.700 TL olan net maaşı 30.000 TL'ye yükseldi. Maaş artışına ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu:

‘’Personel şirketimize bağlı işçilerimizle yürrütğümüz sözleşme görüşmeleri bugün itibariyle mutlu bir şekilde nihayet ermiş oldu. Evli 2 Çocuklu bir işçimizin yemek ve yakacak dahil temmuzda 14.700 TL olan net maaşı 30.000 TL oldu. Tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Mart

Erzin Belediyesi'ndeki maaş artışları hakkında Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla detayları paylaşırken, ülke çapındaki diğer belediyelerde görev yapan personeller de, maaş artışları ve sosyal haklardaki gelişmelerin belirlenmesi amacıyla sendikalar ile belediye yönetimleri arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri ve ilave protokol müzakerelerini dikkatle izliyorlar. Bu kapsamda, ilerleyen dönemlerde belediye çalışanlarının ücret zamları üzerine varılan anlaşmalar neticesinde yeni bilgilendirmelerin yapılması bekleniyor.